Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић у званичној посјети Републици Косово: Сусрети са Беришом, Харадинајем и Тачијем

Објављено: 23.10.2018. 19:26 Аутор: мод
Министар одбране, мр Предраг Бошковић, састао се данас у Приштини са министром Косовских снага безбједности, Рустемом Беришом, премијером Републике Косово, Рамушом Харадинајем, и предсједником, Хашимом Тачијем.

Бошковић и Бериша су истакли да ова посјета представља темељ будућег унапређења одбрамбене сарадње Црне Горе и Косова, али и још један значајан индикатор спремности да се заједничким напорима допринесе континуираном развоју добросусједских односа, као и очувању стабилности и мира у цијелом региону. 

mod

Бошковић је поручио да је евроатлантска перспектива Западног Балкана кључ за стабилност цијеле Југоисточне Европе, због чега Црна Гора активно промовише НАТО политику ''отворених врата''.

Он је упознао саговорника са актуелним приоритетима Министарства одбране Црне Горе, као и обавезама које проистичу из пуноправног чланства у НАТО. 

Бериша се захвалио на отвореној подршци Црне Горе евроатлантској будућности региона Западног Балкана, указујући и на велики значај спремности да искуства из процеса евроатлантских интеграција подијели са земљама које у њима виде своју спољнополитичку перспективу. 

Два министра су изразили очекивање да ће се у наредном периоду отворити могућности за значајније партиципирање припадника црногорске мањине са Косова у Косовским безбједносим снагама.

Министар Бошковић се данас у одвојеним сусретима састао и са премијером и предсједником Републике Косово, Рамушом Харадинајем и Хашимом Тачијем. Током састанака на највишем нивоу, размијењени су ставови о актуелним билатералним, регионалним и међународним темама, при чему је посебно наглашена спремност сарадње двије земље у процесу евроатлантских и европских интеграција. 

mod

mod

Током оба сусрета, наглашено је да Црна Гора и Косово немају отворених питања. Истакнут је значај недавног рјешавања питања демаркације границе двије земље, како за развој и његовање добросусједских односа, тако и за просперитет грађана обје државе.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?