Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Генерални директор Сафет Кораћ на Годишњој регионалној Конференцији о специјалистичким обукама: Едукацијом полицијских кадрова до унапређења регионалне безбједности

Објављено: 23.10.2018. 20:38 Аутор: МУП
Унапређивање полицијског образовања је од нарочитог значаја за Црна Гору, узимајући у обзир специфичност послова које обављају полицијски службеници штитећи државу, грађане, чувајући јавни ред и мир, а нарочито у свјетлу развоја технологија који доводи до тога да се кривична дјела врше знатно софистицираније, поручио је генерални директор Директората за стратешко-развојне послове Сафет Кораћ отварајући Годишњу регионалну Конференцију о специјалистичким обукама, коју су заједнички организовали Министарство унутрашњих послова Црне Горе и Међународни програм помоћи за обуку полиције (ИЦИТАП) Министарства правде САД-а.

MUPГенерални директор Кораћ је истакао да је потребно развијати нови приступ у планирању и спровођењу специјалистичких обука за полицијске службенике, као и селекцији кадра који ће похађати обуке, како би стечена знања и вјештине били искоришћени на најбољи начин и допринијели ефикасним резултатима.

Додао је да земље региона дијеле заједничке пријетње и ризике по безбједност, те да је то мотив да кроз конструктивну размјену мишљења, искустава и упоредне праксе, утврде који су то најбољи начини организовања и евалуације полицијских обука, а у циљу развоја система образовања и обука који ће одговорити на савремене изазове.

Конференција која се одржава од 23. до 25. октобра у Будви окупила је представнике Министарства унутрашњих послова, Полиција и полицијских образовних институција Црне Горе и земаља региона: Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније, Косова и Албаније.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?