Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Прекинут штрајк притвореника у Истражном затвору Подгорица

Објављено: 24.10.2018. 00:03 Аутор: Министарство правде
Дана 23.10.2018. године, нешто послије 16,00 часова, притворена лица која су започела штрајк у организационој јединици Истражни затвор Подгорица, прекинули су штрајк.
С тим у вези,  а како су разлози за покретање штрајка притвореника односили на здравствену заштиту, право на шетњу, те смјештај притвореника В. У., обавјештавамо јавност о следећем:
Здравствена заштита притвореним лицима у Заводу за извршење кривичних санкција била је и биће и у будућем периоду доступна 24 часа дневно.
Кад је у питању остваривање права на  шетњу притвореника, а како је и у нашем претходном саопштењу наведено, Завод за извршење кривичних санкција ће свим притвореним лицима обезбиједити шетњу на отвореном простору у дијелу намијењеном за шетњу, најмање два часа дневно, што ће се обезбиједити продужавањем временског периода у којем се реализују шетње притвореника у овој организационој јединици Завода, а водећи рачуна о безбједносним и другим условима које треба узети у обзир приликом реализације шетње који су били одлучујући за скраћење времена за шетњу.
Што се тиче захтјева за смјештај затвореника В.У., а што је био приоритетни захтјев притвореника који су ступили у штрајк, напомињемо да се смјештај и распоред притворених лица вршио у складу са одредбама Законика о кривичном поступку и Правилника о ближем начину извршавања притвора, а на који начин ће се и у будућем периоду вршити.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?