Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интерпол: Једно лице екстрадирано Црној Гори а два лица лишена слободе у иностранству по нашим међународним Интерполовим потјерницама

Објављено: 24.10.2018. 15:24 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – НЦБ Интерпол Подгорица реализовали су екстрадицију једног лица из Србије у Црну Гору којег је наша држава потраживала због издржавања казне затвора, а осим тога у двије државе су по међународним потјерницама НЦБ Интерпол Подгорица лишена слободе два лица која наша држава такође потражује ради издржавања затворских казни.

У организацији НЦБ Интерпол Подгорица, наиме, из Републике Србије у Црну Гору екстрадиран је Младен Ћебић (29) из Бара, држављанин Црне Горе, који је лишен слободе у Србији по нашој међународној потјерници. НЦБ Интерпол Подгорица је Ћебића потраживао због привођења на издржавање казне затвора у трајању од једне године која му је изречена пресудом Основног суда у Бару због извршеног кривичног дјела тешка крађа. Екстрадиција је реализована уз подршку службеника Посебне јединице полиције.

У СР Њемачкој је, по нашој међународној Интерполовој потјерници, лишен слободе Муле Растодер (59) из Берана, држављанин Црне Горе, који се потражује због привођења на издржавање казне затвора у трајању од једне године на коју је осуђен пресудом Основног суда у Беранама због кривичног дјела тешка тјелесна повреда.

Полиција Републике Албаније је, поступајући по потјерници НЦБ Интерпол Подгорица, лишила слободе лице Џеват Бериша (39) из Ђаковице – Косово, који се потражује због привођења на издржавање казне затвора у трајању од једне године и два мјесеца на коју је осуђен пресудом Основног суда у Колашину због кривичног дјела тешка крађа у продуженом трајању и кривичног дјела недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Лице које је изручено из Србије у Црну Гору је спроведено у ЗИКС, док су црногорски надлежни органи у комунукацији са надлежним органима Њемачке и Албаније у вези са екстрадицијом Црној Гори два лица лишена слободе у ове двије државе.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?