Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција у Бару и Рожајама расвијетлила више кривичних дјела

Објављено: 25.10.2018. 20:21 Аутор: УП
Службеници Центра безбједности Бар су, поступајући на основу пријаве оштећене А.Ш.К. (22) из Бара, да јој је у последња три мјесеца једно лице уз пријетње више пута изнудило новац, лишили слободе М.М. (27) из Бара због сумње да је починио кривично дјело изнуда. М.М. је, како се сумња, ово кривично дјело починио на начин што је у временском периоду од јуна до 23. октобра 2018. године, телефонским путем у виду пријетњи и слањем пријетећих порука, вршио притисак на оштећену како би му она исплаћивала новац. Он је том приликом, сумња се, пријетио А.Ш.К. да ће напасти њу и њену породицу, а она је овом лицу из страха за своју и безбједност своје породице укупно предала новац у износу од 2.650 еура.

Осим тога, службеници Одјељења безбједности Рожаје су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, расвијетлили три кривична дјела и то два кривична дјела тешка крађа и кривично дјело уништење и оштећење туђе ствари. Наиме, синоћ, 24. октобра 2018. године око 22,30 часова, службеници ОБ Рожаје су, поступајући на основу оперативних информација, извели засједу у у дијелу града гдје се налазе пословни објекти у власништву А.М, и том приликом затекли два маскирана лица са гас маскама на лицу, како врше провалу у овај објекат. Једно лице се налазило у објекту и додавало другом лицу машине кроз прозор. Полицијски службеници су их том приликом лишили слободе и утврдили да се ради о А.Ф. (17) и М.К. (16), оба из Рожаја. Од њих су у службеним просторијама узете у присуству родитеља и службеника Центра за социјални рад. Криминалистичка обрада упућује на сумњу да су имали намјеру да отуђе радне машине вриједности од око 2.000 еура. О догађају је обавијештен надлежни тужилац који је наложио да се против ова два лица поднесе кривична пријава у редовном поступку због основане сумње да су починила КД тешка крађа. Такође, службеници ОБ Рожаје су расвијетлили тешку крађу која је почињена на штету А.Ц, 18. октобра 2018. године, којом приликом му је обијена кућа и из њене унутрашњости је отуђен телевизор и конзола Плаy Статион 4. Кривична пријава за ово кривично дјело биће поднијета против М.Ш. (19) из Рожаја, који се налази у бјекству и за њим је расписана локалан потрага. Отуђени предмети су пронађени код трећег лица и враћени су власнику. Криминалистичка обрада упућује на сумњу да је М.Ш. обио још четири викеднице из којих није отуђио ништа. О догађају је обавијештен државни тужилац и он се у односу на ова дјела изјаснио да се ради о КД уништење и оштећење туђе ствари чије се гоњење предузима по приватној тужби.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?