Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Препознајући потенцијал младих предузетника реализују се бројне мјере финансијске и нефинасијске подршке предузетништву младих

Објављено: 26.10.2018. 16:45 Аутор: Министарство економије
“Наставићемо са праксом стимулисања пројеката који имају за циљ подстицање креативности младих, афирмацију предузетништва и смањење незапослености са жељом да на најбољи начин утичемо на стварање предузетничког друштва и тиме унаприједимо економску позицију Црне Горе” казао је Радосав Бабић, генерални директор Директората за инвестиције, развој малих и средњих предузећа и управљање ЕУ фондовима у Министарству економије на конференцији која је одржана данас под називом “ИИ Национални форум за запошљавање младих”.

Брзе технолошке промјене траже оспособљену радну снагу, која се може брзо прилагођавати новим захтјевима, а мала и средња предузећа су често управо та у којима се отварају нова радна мјеста у Црној Гори. Малим и средњим предузећима обично требају малди људи који владају већим скупом вјештина и који, уколико се укаже потреба, могу обављати више тимских улога.

Поред господина Бабица, на првој тематској сесији “ Услови за развој предузетништва у Црној Гори са посебним освртом на младе предузетнике”, говорили су и Њ/Е Аиво Орав, шеф Делегације Европске уније у Црној Гори, Проф. Др. Миомир Андјић, самостални савјетник за опште образовање у Министарству просвјете, Светлана Крговић, координаторка програма за самозапошљавање и Сандра Ракочевић, извршна директорка АДП- Зид.

Бабић је казао да је предузетништво младих окосница два веома важна стратешка документа који су у надлежности Министарства економије, а то су Стратегија за цјеложивотно предузетничко учење 2015-2019 и Стратегија развоја микро, малих и средњих предузећа у Црној Гори 2018-2022. године.

“Унапрјеђење мотивације и знања младих о предузетништву и покретању сопственог бизниса, као и развој предузетничке културе у Црној Гори и унапређење пословног амбијента, у значајној мјери могу допринијети убрзању економског развоја, на чему сви треба вриједно да радимо и да дамо свој максимални допринос”, закључио је генерални директор Радосав Бабић. 

Конференцији су присуствовали представници АДП Зид, Завода за запошљавање, Уније младих предузетника, Министарства економије, Министарства просвјете, као и млади предузетници.


КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?