Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Структурним реформама до одрживог и дугорочног економског раста

Објављено: 26.10.2018. 20:12 Аутор: Министарство економије
Ministarstvo ekonomijeРегионална сарадња која се одвија у континуитету важна је у циљу трансформације економија у отворена и интегрисана друштва, поручила је министарка економије Драгица Секулић на конференцији „Балкан и Европска унија - петогодишњи циклус Берлинског процеса“, која је одржана у Будви. 

Говорећи у оквиру панела “Регионална сарадња као сегмент европских интеграција” Секулић је нагласила да је јачање конкурентности региона кроз Агенду повезивања најважнији елемент Берлинског процеса.

“Мјере економске политике Владе су омогућиле да Црна Гора и раније, а нарочито након формалног чланства у НАТО, буде безбједна и сигурна инвестициона дестинација”, казала је министарка у свом излагању. 

Како је навела, основе за ближу економску интеграцију на Западном Балкану су већ постављене и активности у оквиру механизама регионалне сарадње континуирано доприносе развоју регије и њеној јачој међународној позицији и утицају, те представљају кључну компоненту нашег пута ка приступању ЕУ.

Конференција је организована под покровитељством Привредне коморе а кроз шест панела говорило се о значају Берлинског процеса и до сада оствареним резултатима, визији будућности Балкана и напретку у реформама које ће регион интегрисати у ЕУ.

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?