Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Припадници ВЦГ учествовали на вјежби „ТРАКИЈСКИ МАЧ 18“ у Бугарској

Објављено: 29.10.2018. 20:18 Аутор: мод

Девет припадника Чете специјалних снага Војске Црне Горе учествовало је на вјежби „ТРАКИЈСКИ МАЧ 18“ која се реализовала на војном полигону „Ново Село“, у Републици Бугарској.

На вјежби која је реализована од 22. до 28. октобра 2018. године, осим припадника ВЦГ, учествовали су и припадници оружаних снага Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Грчке, Македоније, Румуније, Сједињених Америчких Држава, Србије и Турске. Током вјежбе учесници су били подијељени у мјешовите тимове.

Вјежба је имала за циљ да унаприједи односе и сарадњу држава учесница, заједничке способности за извођење комбинованих здружених специјалних операција и њихову спремност за реализацију мисије у којој би заједно учествовали припадници оружаних снага држава Балкана.

Такође, кроз интегрисани тренинг унапријеђене су заједничке технике, тактике и процедуре у циљу извршавања пуног опсега специјалних операција.

VCG VCG

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?