Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић са предсједницима општина: Влада ће наставити снажну подршку развоју сјевера

Објављено: 29.10.2018. 21:26 Аутор: мпрр

MPRRMPRR

Влада Црне Горе ће наставити снажну подршку развоју сјевера, кроз актуелне и будуће пројекте у дијелу унапређења инфраструктуре, а посебно пројекте који треба да допринесу јачању економије, отварању нових радних мјеста и побољшању квалитета живота грађана општина на сјеверу и уопше сјевера и цијеле Црне Горе.

Ово је данас поручио потпредсједник Владе Милутин Симовић који се у Пљевљима састао са предсједницима осам општина на сјеверу Црне Горе. Састанак је организован на маргини националне Конференције о пољопривредном и руралном развоју која се одржава у Пљевљима, а присуствовали су му предсједници општина Пљевља, Бијело Поље, Мојковац, Жабљак, Шавник, Андријевица, Петњица и Колашин.

“Имао сам посебну прилику и задовољство да разговарам са предсједницима општина на сјеверу. Ово је била одлична прилика да у отвореном и дугом разговору размотримо све актуелне пројекте који се реализују на подручју тих општина, као и пројекте које треба да започенемо у наредној години, кроз нови капитални буџет за 2019. годину. Заједничка је оцјена да су сви ти пројекти добро свих грађана и сјевера Црне Горе”, казао је потпредсједник Симовић.

“Данас смо сви заједно потврдили нашу опредијељеност да је сјевер наша заједничка шанса и наша велика обавеза. Са таквим опредјелјенјем у наредном периоду односићемо се и према свим проблемима који су присутни на сјеверу, охрабривати предузетне и одговорне локалне самоуправе и бити подршка реализацији свих капиталних пројеката који значе нову и важну инфраструктуру Црне Горе, а посебно пројеката који треба да допринису јачању економије, отварању нових радних мјеста, једном ријечју побољшању квалитета живота грађана сјевера и Црне Горе”, поручио је Симовић.

На састанку је истакнута потреба да се са нивоа локалних самоуправа још ангажованије настави комуникација са државним институцијама и да се препознају нове развојне могућности у области пољопривреде, енергетике, дрвне индустрије и другим областима, а које ће резултирати новим пројектима за добро грађана.

Предсједници општина су исказали задовољство због издашне подршке Владе, истичући да им значајну сигурност и подстицај за даљи рад и рјешавање проблема даје снажна подршка и континуирана присустност на терену представника Владе, посебно премијера Душка Марковића и потпредсједника за економску политику и финансијски систем Милутина Симовића.

“Формула заједничког успјеха је наша заједничка, отворена и континуирана комуникација”, поручио је Симовић.

Кабинет потпредсједника Владе за економску политику и финансијски систем


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?