Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана Трећа радионица о примјени новог законодавног оквира за службенички систем на локалном нивоу

Објављено: 31.10.2018. 14:53 Аутор: МЈУ

Трећа радионица о примјени новог законодавног оквира за службенички систем на локалном нивоу одржана је на Цетињу, у периоду од 29. до 30. октобра 2018. Радионица је окупила представнике 22 јединице локалне самоуправе и 53 учесника.

Учесници, главни администратори и службеници који раде у јединицама за управљање људским ресурсима, имали су прилику да дискутују о питањима примјене новог законодавног оквира, односно Закона о локалној самоуправи, сходној примјени Закона о државним службеницима и намјештеницима на локалном нивоу, као и Закона о управном поступку. Учесници су, такође, имали прилику да добију одговоре на питања и недоумице које се тичу имплементације мјера Плана оптимизације, Уредбе о критеријумима и ближем начину спровођења провјере знања, способности, компетенција и вјештина за рад у локалној управи.

Један од закључака, у циљу пружања помоћи јединицама локалне самоуправе, и јачања њихових капацитета у примјени новог законодавног оквира, односи се на обуке о изради аката о систематизацији радних мјеста, као и развоју Централне кадровске евиденције. Посебно је наглашена потреба за обучавањем службеника у јединицама локалне самоуправе за спровођење електронског тестирања кандидата.

Представници Министарства јавне управе, државни секретар, Горан Јоветић, и генерална директорица Директората за локалну самоуправу, Јадранка Вукчевић, изразили су захвалност представницима локалних самоуправа, на сарадњи у извјештавању о имплементацији краткорочних мјера из Плана оптимизације, која је допринијела ефикаснијој реализацији Плана оптимизације. Додатно, позвали су представнике јединица локалних самоуправа да се за сва питања и недоумице у погледу имплементације Плана оптимизације обраћају Министарству јавне управе, које ће, као и увијек, настојати да пружи одговор у што краћем року.

Радионица је организована у оквиру пројекта ’’Подршка успостављању транспарентне и ефикасне јавне управе на услузи грађанима’’, који финансира Европска унија, а спроводи УНДП Црна Гора у сарадњи са Министарством јавне управе.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?