Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција у Подгорици и Цетињу заплијенила оружије и опојне дроге

Објављено: 31.10.2018. 19:28 Аутор: УП
Службеници Центра безбједности Подгорица су, предузимајући активности појачане контоле са акцентом на спрјечавању тзв. уличне продаје опојних дрога, пронашли и одузели марихуану, кокаин, тзв. џоинт и таблете које се налазе на листи опијата. Наиме, подгоричка полиција је контолом М.Б. (22), Н.В. (19), М.М. (31), Е.Ћ. (19) и Ј.К. (19), пронашла и одузела 10 пвц паковања са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је марихуана, два паковања са садржајем прашкасте материје за коју се сумња да је кокаин, тзв. џоинт и таблете које се налазе на листи опијата. О догађају је обавијештен надлежни државни тужилац који је наложио да се Е.Ћ. и Ј.К. лише слободе и да му се приведу уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да су починили кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. Против М.Б, Н.В. и М.М. полицијски службеници су поднијели прекршајне пријаве у редовном поступку због прекршаја из Закона о спрјечавању злоупотребе дрога.

Такође, службеници ЦБ Подгорица су, 30. октобра 2018. године, у наставку активности које се предузимају у циљу појачане контроле безбједносно интересантних лица, извршили контролу В.Ј. (51) у угоститељском објекту „Српска листа“. Контролом овог лица подгоричка полиција је за његовим појасом пронашла пиштољ у илегалном посједу марке „Берета гардцхе“ калибра 7,65 мм, са шест метака у оквиру. О догађају је обавијештен државни тужилац у ОДТ у Подгорици који је наложио да се В.Ј. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Надаље, службеници Одјељења безбједности Цетиње су, предузимајући активности у циљу проналаска ватреног оружја и опојних дрога, у садејству са службеницима Интервенте јединице ЦБ Подгорица, извршили рацију у угоститељском објекту „Неw Yорк” у Цетињу. Том приликом је пронађен одбачени замотуљак са садржајем прашкасте материје бијеле боје за коју се сумња да је кокаин. Службеници ОБ Цетиње су вршили појачану контролу безбједносно интересантних лица у Цетињу, којом приликом су контролисали 31 лице и санкционисали пет безбједносно интересантних лица.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?