Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција још прошле године предузела активности у циљу утврђивања чињеница у вези са поступањем полицијских службеника у локалу у Улцињу; поступићемо у складу са одлуком суда

Објављено: 31.10.2018. 20:12 Аутор: УП
Поводом снимка који је данас објављен на порталима и друштвеним мрежама, а који се односи на рацију у једном угоститељском објекту у Улцињу, као и због поновног интересовања медија за овај догађај који је актуелизован самим објављивањем снимка иако се догодио 17.06.2017. године, обавјештавамо вас сљедеће:

Управа полиције ће предузимати све законом прописане активности у циљу заштите полицијских службеника који законито поступају у обављању својих послова и задатака а који су притом предмет напада, било вербално или физички. Са друге стране, Управа полиције ће предузимати мјере и радње из своје надлежности у циљу санкционисања доказаних случајева прекорачења овлашћења и других врста непрофесионалног понашања полицијских службеника. Незаконито понашање, ни од стране грађана ни од стране полицијских службеника, се неће толерисати.

Полиција је у конкретном случају предузела активности из своје надлежности у циљу утврђивања истинитих чињеница. Службеници ОБ Улцињ су тада, дакле прошле године, након поменутог догађаја од 17.06.2017. године, када нису били ни у сазнању да постоји овај снимак, поступили по притужби адвоката оштећених лица. У просторијама ОБ Улцињ узете су изјаве од полицијских службеника који су те вечери вршили рацију у угоститељском објекту у Улцињу. О свему је упознат надлежни тужилац који је подигао оптужни предлог против три полицијска службеника због сумње да су починила кривично дјело злостављање. С обзиром да је овај предмет у фази судског поступка, према њему ћемо се одредити након завршетка поступка на начин што ћемо поступити у складу са коначном одлуком суда који одлучује у овом предмету.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?