Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

До 1. децембра отворен Јавни позив за учешће у Програму подршке развоју занатства

Објављено: 01.11.2018. 17:52 Аутор: Министарство економије
Предузетници и привредна друштва која обављају занатску дјелатност могу искористити бесповратну подршку за учешће на сајмовима и манифестацијама, као и израду и штампање промотивног материјала по основу Јавног позива за учешће у Програму подршке развоју занатства .

Занатлије које испуњавају услове за учешће у Програму могу остварити финансијску подршку у висини до 3.000 еура без ПДВ-а за учешће на међународном сајму, до 2.000 еура без ПДВ-а за учешће на домаћем сајму, док ће се износ до 2.000 еура без ПДВ-а додјељивати за активности које се односе на дизајн и штампање промотивног материјала. Укупан буџет опредијељен за реализацију Програма у 2018. години је 30.000 еура.

Како је дефинисано програмом, занатлије могу да конкуришу за додјелу субвенција за реализацију једне од двије понуђене активности за које може бити одобрена помоћ, уз обавезу да финансирају трошкове за реализацију активности у висини од 100%, и након завршетка активности траже повраћај у висини до 50% оправданих трошкова, без ПДВ-а. Преосталих 50% трошкова треба да буде покривено из сопствених извора подносиоца пријаве. У оквиру програма за рефундацију трошкова за 2018. годину може се аплицирати за активности које су реализоване у периоду од расписивања Јавног позива до 1. децембра 2018. године.

Неопходне додатне информације и стручна помоћ се могу добити на бројеве телефона 020/234-397 и 020/482-252, док се пријавна документација за учешће у Програму може преузети у Министарству економије, Директорат за индустрију и трансформацију (Римски трг 46 Подгорица, ИИИ спрат, канцеларије број 7 и 8), као и на web страници хттп://www.мек.гов.ме/библиотека/огласи

Јавни позив је отворен до 1. децембра ове године. 

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?