Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Ловци да ријеше проблеме у дијалогу у оквиру органа ловачке организације

Објављено: 01.11.2018. 19:53 Аутор: МПРР

Министарство пољопривреде и руралног развоја, поводом протестом исказаног незадовољства дијела чланова Ловачке организације Подгорица, позива све чланове и представнике руководства те организације да на партнерски начин и кроз дијалог ријеше проблеме у функционисању органа те организације.

Представнике незадовољних ловаца, који су данас Министарству пољопривреде и руралног развоја, предали допис којим траже да овај ресор ријеши, како су навели нагомилане проблеме у функционисању Скупштине и Управног одбора Ловачке организације Подгорица, примио је на разговор државни секретар за шумарство, ловство и дрвну индустрију Милосав Анђелић.

Он је саопштио став Министарства да све проблеме у оквиру ове организације треба рјешавати у духу узајамног партнерства и дијалога, како би све заинтересоване стране допринијеле да се оствари јавни интерес у области ловства, а то је заштита, очување и унапређење стања фауне на подручју ловишта Подгорица.

Министарство ће, како је казао, кроз досљедну примјену Закона о дивљачи и ловству, као и кроз појачану контролу рада на терену корисника ловишта Подгорица, инситирати на испуњавању свих обавеза на које се ловачка организација обавезала приликом потписивања уговора о коришћењу ловишта (2012.).

Такође, представницима окупљених ловаца указано је да, сходно Закону о НВО и члану 23, своје ставове, интересе и иницијативе артикулишу преко опуномоћених представника који су заступљени у секцијама овог удружења.

Претпоставке за то су траспарентно и законито  поступање свих органа ове ловачке организације, уз спремност на дијалог и уважавање другачијих мишљења у вези са питањима начина унутрашње организације и функционисања ловачке организације која баштини традицију дугу скоро девет деценија.

У том циљу Министарство ће и даље бити отворено за сарадњу и подршку свим иницијативама које су усмјерене на остваривање јавног интереса у области ловства и заштите природе у оквиру ловишта Подгорица.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?