Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Континуирана подршка Владе организацији Игара малих држава Европе 2019.године

Објављено: 02.11.2018. 13:31 Аутор: Министарство спорта
Влада Црне Горе је, на данашњој сједници, усвојила Информацију Министарства спорта на основу које је из буџета овог ресора опредијељено 305.000 € за даљу реализацију активности на припреми Игара малих држава 2019.године. Ради се о наставку подршке Црногорском олимпијском комитету из 2017. године када је за организацију овог такмичења Влада издвојила 300.000 €.
 
Црна Гора је први пут домаћин Игара малих држава Европе које ће се од 27. маја до 01.јуна 2019. године одржати у Будви, Бару, Тивту, Цетињу и Подгорици. Наведено такмичење окупиће преко 2000 учесника из Малте, Андоре, Сан Марина, Исланда, Луксембурга, Лихтенштајна, Монака, Кипра и Црне Горе.

Ријеч је о престижном такмичењу које, осим спортских, представља и значајну прилику за промоцију туристичких потенцијала Црне Горе у предсезонском периоду. Гости Игара биће и високи званичници Европског олимпијског комитета, али и предсједници националних олимпијских комитета држава учесница, што је добар повод за даље јачање спортске, политичке, економске и друге сарадње међу државама учесницама.

Наведена финансијска подршка организацији Игара малих држава Европе 2019.године још једна је снажна потврда посвећености Владе на стварању услова за позиционирање Црне Горе као значајне спортске и туристичке дестинације.

МИНИСТАРСТВО СПОРТА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?