Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка јавне управе, Сузана Прибиловић, примила амбасадора НР Кине, Лиу Ђина

Објављено: 02.11.2018. 18:30 Аутор: Министарство јавне управе

Министарка јавне управе, Сузана Прибиловић, примила је данас у наступну посјету, амбасадора НР Кине, Лиу Ђина.

На састанку је оцијењено да Црна Гора и НР Кина његују традиционално добре и пријатељске билатералне односе, те да у наредном периоду треба радити на даљем јачању билатералне сарадње, посебно у области реформе јавне управе, с фокусом на развој локалних самоуправа и јачање капацитета државних службеника.

Амбасадор Ђин је казао да ће Кина наставити да пружа подршку Црној Гори, посебно у контексту даљег развоја и партнерства са локалним самоуправама. Он је истакао да је унапређење сарадње на нивоу локалних самоуправа, одличан подстицај за међудржавну сарадњу.

Министарка Прибиловић је истакла да је Црна Гора препозната као једна од најактивних чланица у оквиру механизма 16+1, те да у наредном периоду сарадњу треба интензивирати у области реформе јавне управе. Прибиловић је упознала амбасадора са досадашњим резултатима на плану реформе јавне управе, те у том смислу нагласила важну подршку Кине у погледу развоја локалних самоуправа. Она је казала да ће се министарство залагати за продублијивање сарадње на свим нивоима, те посебно нагласила значај сарадње на плану размјене искустава и организације тренига за државне службенике, у складу са добрим праксама. У том правцу, на састанку је разматрано потписивање Меморандума о сарадњи између Министарства јавне управе са неком од кинеских институција које се баве обукама за рад у јавној управи.

Министарка Прибиловић се захвалила на позиву за учешће на предстојећој Међународној конференцији градова пријатељства 2018 у Wухану на тему развоја локалних самоуправа, што представља прилику за дискусију и даље унапређење сарадње пријатељских градова.

MJU MJU

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?