Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција у Цетињу лишила слободе лице осумњичено за помоћ осумњиченом за КД тешко убиство у покушају; у Подгорици лишена слободе два лица због три КД тешка крађа у продуженом трајању

Објављено: 02.11.2018. 19:46 Аутор: УП
Службеници Одјељења безбједности Цетиње су, поступајући на основу оперативних информација, а у координацији са државним тужиоцем Вишег државног тужилаштва у Подгорици, лишили слободе М.Ђ. (22) из Цетиња, који се потраживао због постојања основане сумње да је починио кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела. Он је ово кривично дјело, како се сумња, починио на начин што је, 19. септембра 2018. године, након што је П.Ж. (31) из Цетиње починио кривично дјело тешко убиство у покушају на штету М.К. из Цетиња и Н.Ш. из Будве, помогао П.Ж. да се удаљи са лица мјеста кривичног дјела на начин што се управљајући возилом марке „ВW Тоуран“ са овим лицем одвезао у непознатом правцу.

Подсјећамо да је П.Ж. лишен слободе због постојања основане сумње да је починио кривично дјело тешко убиство у покушају у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја на штету наведена два лица. Он је, како се сумња, ово кривично дјело починио на начин што је испред једног угоститељског објекта на Студенском тргу у Цетињу, употребом ватреног оружја, нанио тешке тјелесне повреде М.К. и лаке тјелесне повреде Н.Ш.

Осим тога, службеници Центра безбједности Подгорица су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности у циљу расвијетљавања кривичних дјела из области имовинских деликата, расвијетлили три кривична дјела тешка крађа у продуженом трајању на штету грађевинске компаније „ЦРБЦ“ из Подгорице, и том приликом су лишени слободе С.Ш. (25) из Даниловграда и М.К. (24) из Подгорице. Они су, како се сумња, ова кривична дјела починили на начин што су, 17. априла и почетком маја, долазили возилом на секције пута Бар – Бољари и употребом подесних средстава отуђили око 300 литара горива, четири акумулатора и извјесну количину алата и других средстава за рад. Они су се након почињених криивчних дјела удаљили у непознатом правцу. Такође, у ноћи између 02./03. маја 2018. године, С.Ш. и М.К. су, сумња се, употребом подесног средства, одвалили катанац на помоћном објекту, након чега су примијећени од стране радника запослених у компанији „ЦРБЦ“, који су им грађевинским машинама препријечили пут. Пријављени су тада напустили возило и дали се у бјекство. Они су идентификовани и лишени слободе захваљујући оперативном раду ЦБ Подгорица. Ова лица лица су уз посебан извјештај приведена тужиоцу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?