Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интерпол: Реализован један трансфер; два лица лишена слободе по међународним потјерницама

Објављено: 02.11.2018. 19:49 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – НЦБ Интерпол Подгорица су данас реализовали трансфер из Црне Горе у Босну и Херцеговину лица Александар Главашевић (25), држављанин Републике Србије и Босне и Херцеговине, са циљем наставка издржавања затворске казне. Он је пресудом Вишег суда у Подгорици осуђен на казну затвора у трајању од 14 година због кривичног дјела разбојничка крађа која је почињена у нашој држави, а која пресуда му је призната пресудом Окружног суда у Бања Луци.

Надаље, службеници Одјељења безбједности Тиват су, поступајући по међународној потјерници НЦБ Интерпол Београд, лишили слободе Миодрага Андрића (44) из Републике Србије. Он се потраживао ради издржавања казне затвора у трајању од три године и шест мјесеци која му је изречена пресудом Вишег суда у Београду због кривичног дјела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Такође, након добијених сазнања од службеника Одсјека за међународну полицијску сарадњу НЦБ Интерпол Подгорица, службеници Центра безбједности Будва су лоцирали и лишили слободе С.И. (62) из Руске Федерације. Он се потражује по међународној потјерници НЦБ Интерпол Москва ради обезбјеђења његовог присуства кривичном поступку који се води против њега због сумње да је починио кривично дјело проневјера у великом обиму. Он је, како се сумња, ово кривично дјело починио на начин што је у својству предсједавајућег одбора Кредитне банке „Троyка“, организовао оснивање фиктивних компанија након чега је са својим саучесницима потписивао уговоре о зајму између банке „Троyка“ и основаних фиктивних компанија, користећи лажна документа на којима су фалсификовали потписе и печате, те су та новчана средства банке пребацили на рачуне фиктивних компанија и присвојили их, чиме су нанијели штету банци у износу 52.500.000 рубаља.

За два лица лишена слободе је рјешењем судије за истрагу Вишег суда у Подгорици одређен екстрадициони притвор.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?