Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпуковник Улични, новоименовани нерезидентни војни аташе Републике Словачке, у наступној посјети Министарству одбране

Објављено: 06.11.2018. 19:51 Аутор: мод

Министар одбране, мр Предраг Бошковић, примио је данас у наступну посјету новоименованог нерезидентног изасланика одбране Републике Словачке, потпуковника Ивана Уличног

Уз задовољство досадашњом билатералном сарадњом са Републиком Словачком у области одбране, министар је истакао да се заједничким напорима, она може значајно додатно унаприједити.

Бошковић је казао да је Црна Гора на чврстом становишту да су евроатлантске интеграције предуслов за складан и просперитетан развој Западног Балкана, а да ће претенденти на чланство у НАТО, од Црне Горе имати искрену подршку, будући да се наша земља досљедно залаже за политику отворених врата Алијансе.

Словачки изасланик одбране је истакао да ће његова земља и даље бити квалитетан партнер Министарству одбране и Војсци Црне Горе, истичући спремност за јачањем сарадње у области одбране кроз дефинисање и спровођење заједничких пројеката.

Саговорници су разговарали и о безбједносној ситуацији у региону, о одбрамбеним циљевима двије земље, сарадњи са НАТО, као и о учешћу војски у међународним мисијама и операцијама.

Потпуковник Улични је у одвојеним сусретима разговарао и са начелником Генералштаба Војске Црне Горе, бригадним генералом Драгутином Дакићем и генералним директором Директората за политику одбране, мр Ивицом Ивановићем.

mod

mod

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?