Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Даниловград: Активирање експлозивне направе на возилу службеника ЗИКС-а расвијетљено истог дана; осумњичени лишен слободе

Објављено: 07.11.2018. 00:40 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења безбједности Даниловград су у кратком року, истог дана када је почињено, расвијетлили активирање експлозивне направе на возилу које је у власништву службеника ЗИКС-а. Слободе је лишен Л.Ђ. (21) из Даниловграда због сумње да је починио кривично дјело изазивање опште опасности и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Наиме, данас је, 06.11.2018. године, у мјесту Стологлав – Спуж, активирана експлозивна направа на пмв марке „ВW Пассат" даниловградских регистарских ознака у власништву Р.З. (32) из Даниловграда, који је службеник ЗИКС-а.

О догађају је обавијештен државни тужилац у ОДТ у Подгорици који је у сарадњи са вјештаком за пожаре, експлозије и хавариије и службеницима ОБ Даниловград извршио увиђај.

Приликом вршења увиђаја пронађени су и изузети трагови, предмети и брисеви који ће бити упућени у Форензички центар ради вјештачења. У наведеној експлозији није било повријеђених лица већ је причињена материјална штета.

Предузетим оперативним мјерама и радњама службеници ОБ Даниловград су дошли до сумње да је наведено кривично дјело извршио Л.Ђ. Службеници даниловградске полиције су, поступајући на основу претходно прибављене наредбе судије за истрагу Основног суда у Даниловграду, извршили претрес стана и других просторија које користи осумњичени.

Након консултација са надлежним тужиоцем Л.Ђ. је лишен слободе и биће приведен том тужиоцу уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело изазивање опште опасности и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?