Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција у пет градова заплијенила хашиш, кокаин, марихуану, оружје, муницију и цигарете

Објављено: 07.11.2018. 20:36 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против дроге су јуче, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, а у циљу спријечавања тзв. уличне продаје опојних дрога, пронашли и одузели око 3,5 кг марихуане и око 7 кг хашиша. Полиција је слободе лишила М.Б. (33) из Подгорице због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. Дрога је откривена претресом стана осумњиченог. Сумња се да се ово лице дужи период бавило производњом и стављањем у промет хашиша. Лице је приведено тужиоцу. Дрога је упућена у Форензички центар.

И полицијски службеници ЦБ Никшић су у протеклом периоду били успјешни у откривању дроге. Током октобра и новембра дрога је откривена у шест појединачних случајева. Укупно је заплијењено око 40 грама кокаина и марихуане. У пет случајева дрога је откривена приликом контроле возила и лица која су се у њима налазила, док је у једном случају дрога откривена приликом примопредаје. Од шест лица која су процесуирана пријавама (М.Б, У.Ђ, Ђ.П, М.П, И.Д. и Ј.Ш.) два су безбједносно интересантна. Сва ова лица су мушког пола, пунољетна, старости од 21 до 25 година. Пет лица је из Никшића а једно из Подгорице.

Осим дроге полиција је јуче заплијенила и цигарете које су, како се сумња, биле намијењене недозвољеној продаји. Цигарете су открили полицијски службеници Центра безбједности Бар, контролом возила којим је управљао А.М. (23) из Бара. У пртљажнику возила било је сакривено 1.180 паклица цигарета без акцизних маркица које је ово лице, сумња се, имало намјеру да стави у промет на тзв. сивом тржишту. А.М. и цигарете предати су полицијским службеницима Одсјека за сузбијање привредног криминалитета ради даљег поступања. Обавијештен је тужилац који се изјаснио да се против овог лица поднесе кривична пријава у редовном поступку због основане сумње да је починило кривично дјело недозвољена трговина.

Такође, службеници ЦБ Беране су јуче и данас извршили претресе на више локација које користе Ј.Д. и Ј.Н. из Берана. Том приликом полиција је пронашала и одузела пушку са оптичким нишаном марке „Нрцонија“ калибра 4,5 мм, регистарске ознаке, маску М59 и гасни пиштољ. О догађају је обавијештен надлежни тужилац.

Службеници подгоричке, даниловградске и никшићке полиције су данас извршили претресе станова, других просторија и возила на четири локације, које користе А.Д. (25), Б.Л. (35), оба из Подгорице, и Д.М. (37) из Никшића. Том приликом полиција је пронашла и одузела: пушку марке М48 цал. 7,9мм, ловачку пушку, 84 метака различитог калибра, 26 комада ловачке муниције, четири комада регистарских ознака као и нотес са исписаним новчаним трансакцијама. О догађају је обавјештен државни тужилац. Наведени предмети и ствари ће бити предмет вјештачења.

Службеници ЦБ Подгорица су, у активностима усмјереним на контролу безбједносно интересантних лица, лишили слободе три лица која су се већ извјесни период потраживала. Два су се лица потраживала због избјегавања издржавања казни затвора на које су осуђена правоснажним пресудама, док се једно лице потраживало ради обезбјеђивања његовог присуства у кривичном поступку. Слободе су лишени З.Р. (38) из Подгорице, који је осуђен на три године и шест мјесеци због кривичног дјела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога; С.Д. (19) из Подгорице, осуђена на седам мјесеци због КД тешка крађа; и Б.Ј. (22) из Подгорице, против којег се води кривични поступак због КД угрожавање јавног саобраћаја. Прва два лица спроведена су у ЗИКС.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?