Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Представници Министарства рада и социјалног старања учествовали на 4. међународној конференцији за регионалну сарадњу ОСХ АЦЦОРД у организацији БАЛцанОСХ мреже

Објављено: 05.11.2018. 20:58 Аутор: мрсс

У периоду од 01.11. до 03.11.2018. године, секретар Министарства рада и социјалног старања Елмедин Ровчанин, генерални директор Директората за рад мр Зоран Ратковић, начелница Дирекције за послове заштите и здравља на раду Данијела Шуковић и самостална савјетница у Дирекцији за послове заштите и здравља на раду Јована Бошковић, учествовали су на 4. међународној конференцији за регионалну сарадњу ОСХ АЦЦОРД у Приштини.

Представница Министарства рада и социјалног старања, гђа Данијела Шуковић је на поменутом скупу кроз панел дискусију и презентацију на главној сесији представила законски оквир у области заштите и здравља на раду у Црној Гори, кроз имплементацију прописа, усклађивање са Директивама ЕУ, као и анализу података о повредама на раду, професионалним болестима и болестима у вези са радом, планираним активностима у циљу подизања свијести о важности примјене мјера заштите и здравља на раду. 


У оквиру конференције разговарало се са представницима Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Републике Косова, Републике Македоније, Босне и Херцеговине, представницима МОР – а, представницима БАЛцанОСХ мреже, Европске агенције за заштиту и здравље на раду, представницима удружења заштите и здравља на раду земаља у окружењу, стручним лицима која се баве пословима заштите и здравља на раду и представницима овлашћених организација.

mrss

Закључак који је изведен након церемоније затврања конференције јесте да као професионалци и експерти за област заштите и здравља на раду, требало би да помогнемо стварању континуираних планова професионалног развоја, како бисмо осигурали способне и компетентне професионалце, који би својим дјеловањем најсуптилнију фазу која се огледа у примјени прописа подигли на већи ниво, и омогућили сигурна и здрава радна мјеста за све запослене.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?