Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Љуљанај Јовићевић са представницима ОЕБС-а о сигурном складиштењу убојних средстава

Објављено: 08.11.2018. 19:33 Аутор: мод
Генерална директорица Директората за материјалне ресурсе у Министарству обране, Алма Љуљанај Јовићевић састала се данас са делегацијом Организације за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС) и представницима партнерских држава, Аустрије, СР Њемачке и Швајцарске, на челу са Луком Бухином, пројектним менаџером у ОЕБС-овом Центру за превенцију конфликата. 

Том приликом, разговарано је о нацрту Мастер плана за наоружање и убојна средства и њихово сигурно складиштење у Министарству одбране и Војсци Црне Горе за период од 2018. до 2025. године.

Љуљанај је истакла да је један од приоритета Министарства одбране и Војске Црне Горе сигурно складиштење убојних средстава, укључујући и остале аспекте који се тичу наоружања и муниције. Прије свега, нагласила је значај квалитетног процеса набавке, унапређења система одржавања ових средстава, као и неутрализације муниције са нестабилним барутом и средстава која су у вишку. Такође, од највећег значаја је и обезбјеђење квалитетног стручног кадра, као и обука и едукација људства у овој области.

Бухин је истакао да ће ОЕБС са партнерским државама подржати Црну Гору и њене напоре на путу ојачавања своје безбједности и нагласио спремност за наставак пружања подршке Црној Гори на унапређењу одбрамбеног сектора.

Директорат за материјалне ресурсе израдио је нацрт Мастер плана за наоружање, убојна средства и њихово сигурно складиштење за наредни средњорочни период. Имајући у виду значај и свеобухватност Мастер плана, данашњем састанку су присуствовали и представници других организационих јединица Министарства одбране и Генералштаба.

mod
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?