Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Позив за јавну расправу о Нацрту Стратегије за борбу против трговине људима за период 2019 - 2024.године и Акционом плану за њену имплементацију за 2019.годину

Објављено: 12.11.2018. 20:09 Аутор: МУП
На основу члана 11 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија („Службени лист ЦГ“, број 41/18),

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА
НАЦИОНАЛНА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА

даје на јавну расправу

НАЦРТ СТРАТЕГИЈЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА ЗА ПЕРИОД 2019 – 2024. ГОДИНУ
и
АКЦИОНИ ПЛАН ЗА ЊЕНУ ИМПЛЕМЕНТАЦИЈУ ЗА 2019. ГОДИНУ

и упућује

ЈАВНИ ПОЗИВ


грађанима, научној и стручној јавности, државним органима, струковним удружењима, политичким субјектима, невладиним организацијама, међународним организацијама, медијима и свим заинтересованим организацијама и заједницама, да се укључе у јавну расправу и дају свој допринос у разматрању Нацрта Стратегије за борбу против трговине људима за период 2019 – 2024. године и Акционог плана за њену имплементацију за 2019. годину.

Јавна расправа о Нацрту Стратегије за борбу против трговине људима за период 2019 – 2024. године, и Акционог плана за њену имплементацију за 2019. годину трајаће 20 дана од дана објављивања јавног позива на интернет страници Министарства унутрашњих послова и порталу е-управе.

Предлози, сугестије и коментари на Нацрт стратегије за борбу против трговине људима за период 2019 – 2024. године и Акционог плана за њену имплементацију за 2019. годину могу се доставити Министарству унутрашњих послова, Булевар Светог Петра Цетињског бр. 22, 81000 Подгорица, или на е-маил: антитрафикинг@муп.гов.ме.

Такође, 26. новембра 2018. године са почетком у 10х у пленарној сали у ул. Јована Томашевића, број 1 (Стара зграда Владе), биће организован округли сто који ће окупити стручну јавност, представнике цивилног сектора и остале заинтересоване стране, које ће након презентације кључних циљева предметног документа, имати могућност да директно дају своје приједлоге, сугестије и коментаре на Нацрт Стратегије за борбу против трговине људима за период 2019 – 2024. године и Акционог плана за њену имплементацију за 2019. годину.

За координацију консултовања заинтересоване јавности задужен је Зоран Улама, Национални координатор, руководилац Националне канцеларије за борбу против трговине људима.

Министарство унутрашњих послова, Национална Канцеларија за борбу против трговине људима ће све приспјеле иницијативе, приједлоге, сугестије и коментаре размотрити и узети у обзир приликом сачињавања Нацрта Стратегије за борбу против трговине људима за период 2019 – 2024. године  и Акционог плана за њену имплементацију за 2019. годину.


Програм јавне расправе можете преузети овдје

Нацрт Стратегије за борбу против трговине људима са пратећим акционим планом можете преузети овдје




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?