Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У Бијелом Пољу отворен водовод Сипање: Стварамо услове за бољи квалитет живота грађана на свакој тачки Црне Горе

Објављено: 12.11.2018. 22:30 Аутор: мпрр

MPRRMPRR

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић и предсједник Општине Бијело Поље Петар Смоловић званично су пустили у рад водовод Сипање.

Са овог водовода уредно водоснабдијевање имаће око 45 домаћинстава у овом крају, међу којима је и десетак озбиљних фарми.

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја Милутин Симовић исказао је задовољство због успјешне реализације још једног пројекта, по најбољој могућој формули – заједништва грађана, одговорне локалне самоуправе и Владе.

“Водовод Сипање значи нови квалитет живота за више од 45 домаћинстава, више од 100 становника, вриједних домаћина који су на овом подручју препознати и по бројним фармама које попримају карактер робних произвођача. Сигуран сам да ће са уредним водоснабдијевањем добити нови подсрек за даљи развој свог бизниса, и да ће то цијенити као један адекватан одговор и однос поштовања према њиховим потребама и проблемима”, казао је Симовић.

Према ријечима Симовића, овај пројекат реализован на подручју које се налази на 40 километара од Бијелог Поља, представља доказ да Влада у сарадњи са локалним самоуправама спроводи оно што је најављено: Важна нам је свака тачка Бијелог Поља, свака тачка Црне Горе, гдје желимо да реализујемо нове пројекте на добро грађана”, поручио је потпредсједник Владе.

Он се осврнуо и на питање дужег рока за завршетак овог водовода. “Током претходних година, у нашим сусретима, када смо разговарали о потребама грађана више пута смо разговарали и на тему коначног завршетка овог водовода. То је доказ да је добро када се сретамо, када се разговара, сугерише, опомену одговни да треба да убрзавају пројекте. Желим тим поводом да се захвалим предсједнику Општине Бијело Поље, који је добро разумио те поруке и активирао пројекат. Коначно, данас можемо да се радујемо, да смо ријешили тај проблем. Има доста тога да заједнички ријешимо, али сам сигуран да ћемо са оваквим приступом бити успјешни”, казао је Симовић.

MPRR

Потпредсједник Владе је похвалио ангажовање ЦЕДИС-а на овом пројекту, који је обезбиједио потребну електричну енергију за рад водоводних постројења. Подсјетио је и да је Влада ЦЕДИС – у дала мандат да реализује амбициозан план реконструкције нисконапонске мреже на цијелој територији Црне Горе, како би се обезбиједило квалитетно снабдијевање електричном енергијом за све потрошаче, једнако за домаћинства тако и за погоне малог и средњег бизниса. “На многим мјестима у Црној Гори свједочили смо да је стање дистрибутивне мреже лоше и зато се Влада опредијелила за такав програм”, казао је Симовић, додајући да ће се његова реализација на терену активно пратити.

Предсједник Оштине Бијело Поље Петар Смоловић казао је да је отварање водовода Сипање велики дан за ово мјесто, али и шире подручје.

Он је истакао да је пројекат, иако мали, био веома захтјеван. Према ријечима Смоловића, уредно водоснабдијевање овог краја много ће значити, не само због снабдијевања домаћинстава, него и озбиљне сточарске производње. “Од данас фарме на овом простору неће више имати поблеме, већ смо створили услове да даље унапређују своју производњу, и уопште да се развија сточарство у овом крају који има потенцијале за то”, казао је Смоловић.

Он се захвалио потпредсједнику Владе и Министарству пољопривреде на подршци у изградњи водовода, наводећи да је она била у износу више од половине укупне инсвестиције од 55 хиљада еура.



Министарство пољопривреде и руралног развоја

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?