Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција у Подгорици лишила слободе три лица и одузела три пиштоља, хероин и сканк

Објављено: 13.11.2018. 19:54 Аутор: УП
Полицијски службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су јуче, преузимајући планске активности на контроли безбједносно интересантних лица и проналаску дроге и оружја у илегалном посједу, лишили слободе три лица, процесуирали још три лица и одузели ватрено оружје, пиштољ са муницијом, хероин, сканк и два стартна пиштоља.

Припадници Интервентне јединице су контролом возила „Мердецес А 200“, у којем се налазило безбједносно интересантно лице Р.Р. (40), пронашли и одузели сакривени пиштољ обрушеног серијског броја са девет комада муниције као и пиротехничко средство. О догађају је упознат државни тужилац у ВДТ у Подгорици по чијем налогу је Р.Р. лишен слободе због основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Од Р.Р. је одузето и предметно возило које ће се упутити на вјештачење. Активностима које су потом спроведене дошле се до сумње да је са одузетим пиштољем повезан и М.Ј. (33). О томе је упознат државни тужилац у ОДТ у Подгорици. М.Ј. је такође лишен слободе због основане сумње да је и он починио наведено кривично дјело.

Припадници Интервентне јединице су открили и одузели и два стартна пиштоља. Један је откривен у такси возилу у којем су се налазила безбједносно интересантна лица Ф.Н. (31), М.П. (35) и В.В. (39), а други стартни пиштољ са 11 комада метака, као и ручни спреј, контролом возила „Ауди А6“ у којем се налазио С.Л. (29). Полицијски службеници су В.В. и С.Л. издали налог за новчану казну сходно чл. 118 Закона о оружју.

Полиција је и од два лица, Е.Ћ. (19) и Л.К. (21), одузела 10 паковања са хероином и три паковања са марихуаном типа сканк.

Полиција ће наставити са активностима усмјереним на откривање, спрјечавање и сузбијање кривичних дјела у вези са нелегалним посједовањем оружја и наркотика и свих других кривичних дјела и прекршаја.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?