Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Аустријска делегација у посјети Министарству науке

Објављено: 14.11.2018. 14:34 Аутор: Министарство науке
Аустријска делегација у саставу: Габриеле Траттнер и Дорис Карнер, представнице Федералног Министарства културе и Хеиде-Марие Хаидингер, представница Федералног Министарства образовања, науке и истраживања Републике Аустрије, бораве у званичној посјети Црној Гори, у периоду од 13-16. новембра 2018. године.

За данас, 14. новембра 2018. године, планирано је одржавање састанка у Министарству науке, а након тога и посјета Иновационо-предузетничком центру „Технополис“ у Никшићу.

Посјета се реализује са циљем сагледавања досадашње сарадње у областима науке и истраживања, образовања и културе као и могућности за унапређење сарадње у наведеним областима између двије земље.

Подсјетимо, активности у области науке и технологије се реализују на основу Споразума о научној и технолошкој сарадњи између Владе Црне Горе и Републике Аустрије, потписаног 2009. године у Подгорици, док се активности у области образовања и културе спроводе на основу Споразума између Социјалистичке Федеративне републике Југославије и Републике Аустрије о сарадњи на подручју културе, науке и просвјете из 1972. године.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?