Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црна Гора препозната по стварању повољног амбијента за реализацију бизнис идеја жена предузетница

Објављено: 14.11.2018. 21:06 Аутор: ПР служба

Бизнис форум Призрен 2018 који је данас свечано отворен у Призрену окупио је велики број предузетника/ца из региона Западног Балкана И Турске. Министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка изразио је задовољство што је Форум препознао Црну Гору као земљу која остварује напредак у области економског развоја односно оснаживања женског предузетништва.

Мехмед Зенка представио је у име Владе Црне Горе и ресорног министарства учинак националне политике у остваривању једнаких могућности. Министар је поручио како је Црна Гора од обнове независности много урадила да родна равноправност постане један од приоритета цијелог црногорског друштва. С тим у вези, оснаживање жена и промовисање родне равноправности Црна Гора сматра од суштинског значаја за брже постизање одрживог развоја.

Министар је рекао како је историја свједок тешког положаја жене у Црној Гори, али да је данас њена улога у црногорском друштву значајно другачија.

Велики број жена данас је активан у политичком И јавном животу, економиј, култури, умјетности, у медијима. Радује нас чињеница да је све већи број предузетница у Црној Гори, те да је Црна Гора успјешно предузела посебне подстицајне мјере за развој женског предузетништва, рекао је Зенка.

Црна Гора предузима мјере за стварање повољног пословног амбијента у којем наше жене могу да реализују своје бизнис идеје, поручио је.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?