Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

На Орјену акција пошумљавања у оквиру кампање – „За сваког становника Црне Горе по садница“

Објављено: 15.11.2018. 14:57 Аутор: МПРР

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја и Управе за шуме, у петак, 16. новембра, учествоваће у акцији пошумљавања на подручју Херцег Новог, која се реализује у оквиру акције која се ових дана спроводи широм Црне Горе под слоганом „За сваког становника по једна садница“.

Министарство на овај начин наставља са промовисањем приступа укључивања шире друштвене заједнице у конкретне активности на терену, а који је промовисан у понедјељак у Бијелом Пољу на акцији пошумљавања у којој је учествовао потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја Милутин Симовић.

Акција садње одржаће се на Орјену, на локалитету Врбањ,  са почетком у 11,00х

У акцији ће учествовати државни секретар за шумарство, ловство и дрвну индустријиу у Министарству пољопривреде Милосав Анђелић, са сарадницима, затим представници Управе за шуме, Агенције за развој и заштиту Орјена из Херцег Новог,  представници ловачког удружења “Орјен” , ученици ЈУСМШ “Иван Горан Ковачић”, планинарска секција Основне школе “ Милан Вуковић”  Херцег Нови, као и чланови извиђачког одреда “Орјен”- Херцег Нови.

Подсјећамо да је Влада Црне Горе, у оквиру бројних активности за очување и унапређење шумских ресурса, опредијелила 200.000 еура за пошумљавање на цијелој територији државе. У јесењој садњи, на простору свих подручних јединица Управе за шуме, биће посађено 630.000 садница, аутохтоних врста дрвећа.

 

Позивамо представнике медија да присуствују акцији пошумљавања на Орјену.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?