Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство просвјете и Пријестоница заједно за бољу школску инфраструктуру

Објављено: 15.11.2018. 18:16 Аутор: ПР служба

Министар просвјете др Дамир Шеховић и градоначелник Пријестонице Цетиње, Александар Кашћелан потписали су у Министарству просвјете Меморандум о сарадњи у области унапређења школске инфраструктуре на територији Пријестонице Цетиње, а један од приоритетних пројеката је изградња школске спортске сале ЈУ ОШ „Ловћенски партизански одред“, процијењене вриједности од око милион еура.

Министар Шеховић је захвалио управи Пријестонице на спремности за конкретнијим учешћем у стварању бољих услова за наставу у овој општини. Он је објаснио да се сарадња односи на припрему и реализацију пројеката, стварање одговарајућих услова за финансирање, и обезбјеђење техничке подршке.

Како је навео, приоритетни инфраструктурни пројекат на Цетињу је изградња школске спортске сале ЈУ ОШ „Ловћенски партизански одред“, а сарађиваће се и у оквиру текућих пројеката попут реконструкције фасаде ЈУ ОШ „Ловћенски партизански одред“ вриједности око 110.000 еура, реконструкције ИИИ фазе крова на ЈПУ „Загорка Ивановић“ вриједности 35.000 еура.

Такође, како је најавио министар, радиће се на реконструкцији учионице и постављању заштитне ограде око школског дворишта ЈУ ОШ „Боро Вукмировић“ у Ријеци Црнојевића, реконструкцији гимназијског крова, уређењу спортских терена, расвјети и хортикултуралном уређењу школских дворишта.

Градоначелник Цетиња Александар Кашћелан рекао је да је Пријестоница покреће процедуру за израду техничке докуменатције за изградњу фискултурне сале у дворишту ЈУ ОШ “Ловћенски партизански одред”. Он је, такође, подсјетио да је Пријестоница прије готово деценију купила земљиште за изградњу сале, те да је сарадња са Министарством просвјете на овом и будућим пројектима од посебног значаја за Пријестоницу у којој су основане и раде прве образовне институције Црне Горе предшколског, основног и средњег образовања.

Шеховић и Кашћелан су се сагласили да Министарство просвјете и Пријестоница Цетиње имају добре међусобне односе, те да ће се потписаним Меморандумом додатно подстаћи сарадња у овој области.

ПР служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?