Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Генерални директор Мулић: Реализована кампања “Буди спреман, смањи ризик“; грађане смо учинили важним дијелом система заштите и спашавања

Објављено: 15.11.2018. 19:12 Аутор: МУП
Директорат за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са представницима служби заштите и спашавања, данас је на Тргу независности у Подгорици и испред главних градских врата у Котору, подјелом промотивног материјала и разговором са грађанима реализовао кампању под слоганом „Буди спреман, смањи ризик“.

Тродневна кампања, у оквиру које је организована и обука волонтера имала је првенствено едукативни карактер, са акцентом на област превенције и заштите грађана у случају поплава.

MUPГенерални директор Мирсад Мулић је, данас у Подгорици, истакао да је ова кампања значајна, како на унутрашњем плану, у смислу повећања степена информисаности грађана, тако и на међународном, јер је показала да је Црна Гора поуздан партнер земљама региона и ЕУ у области заштите и спашавања. Испуњен је основни циљ кампање, грађане смо учинили важним дијелом система заштите и спашавања, а са сличним пројектима ће се наставити и у будућем периоду, истакао је Мулић.

Грађани су имали прилику да, кроз промотивни материјал и непосредан разговор са представницима Директората за ванредне ситуације и служби заштите и спашавања, добију упутства како да се понашају прије, за вријеме и након поплава, као и да се информишу о јединственом броју за хитне ситуације 112.

Кампању „Буди спреман, смањи ризик“, Директорат за ванредне ситуације је спровео у оквиру НЕИФЛЕX пројекта „Вјежба спашавања од поплава у сјеверо-источном дијелу Италије“, који се реализује у оквиру Механизма за цивилну заштиту ЕУ.




MUP
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?