Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Незнање је велики непријатељ сваког процеса, учимо једни о другима

Објављено: 16.11.2018. 04:16 Аутор: ПР служба

О важности отворене комуникације, размијени идеја и искустава, а изнад свега узајамном разумијевању као гаранту плодоносне сарадње, министар Зенка разговарао је са колегом Кујтемом Гасхијем, министром за културу, омладину и спорт.

Потреба је препозната за бољим упознавањем наших култура и религија, рекао је Зенка. Црна Гора са поносом говори о свом мултикултуралном и мултивјерском карактеру, али није довољно само очувати исте већ их морамо његовати.То значи да треба много више да учимо једни о другима. То је пут смањења дискриминације, предрасуда, стереотипа. Према министровим ријечима незнање је велики непријатељ сваког процеса, а црногорско друштво има богату историју и баштину, само је треба боље упознати.

Министри су размијенили мишљења о интеграционом процесу приступања Европској унији, бенефитима и изазовима са којима се обије владе суочавају, али и друштва. На путу који су изабрале, обије државе имаће доста да науче, али и покажу својим примјерима, сагласни су саговорници.

Озбиљност у претприступном периоду је доказана, реформским процесима и заједничким снагама оствариће се зацртани циљеви констатовано је на састанку.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?