Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Важност размјене искустава и добрих пракси нарочито је значајна у области образовног система

Објављено: 16.11.2018. 20:12 Аутор: Министарство за људска и мањинска права
MMPВажност размјене искустава и добрих пракси нарочито је значајна у области образовног система. Уписна политика и размјена студента између Црне Горе и Републике Косово била је тема разговора министра за људска и мањинска права Мехмеда Зенке са проф.др. Рамаданом Идризајем са Универзитета Резонанца у Приштини.

Министар је навео да је важно да су двије државе препознале значај стварања прилика за младе генерације посебно унапређења сфере образовања. Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са Министарством просвјете сваке године организује билатералне сусрете релевантних актера у циљу унапређења уписне политике.

Младима треба омогућити да проширују своја знања, стичу и размјењују искуства, рекао је министар. Свакако да обије државе треба да прате тржиште рада, понуду и потражњу слободних мјеста за запошљавање како не бисмо имали млади и образовни кадар без позиција за запошљавање, нити стварали превелик број академски образованих људи са истом стручном спремом која не обећава скорије запошљење.

Проф.др. Идризај изразио је велико задовољство што је министар Зенка у оквиру своје посјете Републици Косово издвојио времена за упознавање са програмима и радом Универзитета Резонанца те истакао отвореност за сарадњу у дијелу који буде процијењен одговарајућим.

У том правцу, треба да размишљамо на вријеме и стварамо услове и повољније могућности за ширење понуде, сматрају саговорници.


Министарство за људска и мањинска права.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?