Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Државни секретар Пејановић на панелу националних координатора у оквиру форума “Заједнички приступи и сарадња у борби против екстремизма“

Објављено: 16.11.2018. 21:26 Аутор: МУП
Насилни екстремизам представља пријетњу не само по стабилност региона, већ и по стабилност Европе, а приступ борби против радикализма подразумијева укљученост свих надлежних органа, саопштио је државни секретар Драган Пејановић на панелу националних координатора у оквиру форума „Заједнички приступи и сарадња у борби против екстремизма“, који је организовао Међународни републикански институт и УС Стејт Дипартмент.

Државни секретар Пејановић је овом приликом информисао о досадашњим активностима које су реализоване у Црној Гори, са акцентом на резулате рада Националног међуресорског оперативног тима, као и укључености локалне заједнице и цивилног друштва у циљу превенције и сузбијања ових појава.

Истичући да у односу на земље региона, проблеми насилног екстремизма нијесу посебно изражени у Црној Гори, државни секретар је казао да Црна Гора унапређује рад свих релевантних националних субеката, нарочито у области превенције, обука и рада са младима који су најрањивија категорија.

Мултиресорска сарадња је кључ успјеха на овом плану, те ћемо наставити да, кроз комуникацију државног и локалног нивоа али и учешче у регионалним и глобалним иницијативама унапређујемо ову област, казао је државни секретар Пејановић.

Похваливши добру сарадњу са националним координаторима из других земаља, исказао је спремност Црне Горе за даљу сарадњу, размјену искустава и добрих пракси. Скуп је био прилика да државни секретар представи мјере и активности које су планиране за предстојећи период. Фокус ће остати на области превенције и стварање добрих рјешења на локалном нивоу - рано препознавање ризичних појединаца и спречавање дубље радикализације, циљане обуке за државне органе и локалну самоуправу и јачање комуникације између локалног и државног нивоа.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?