Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција на висини задатка: „Монтенегро Приде 2018“ одржан мирно и без инцидената

Објављено: 17.11.2018. 20:06 Аутор: УП
Шеста Поворка поноса „Монтенегро Приде 2018”, која је данас у Подгорици одржана у организацији НВО „Qуеер Монтенегро”, протекла је без инцидената.

Превентивне полицијске активности допринијеле су да овај скуп прође у мирној атмосфери, сходно плану организатора. Службеници Управе полиције су спроводили планске активности које су обезбиједиле стварање услова за безбједно одвијање овог јавног окупљања.

И ове године је, сходно процјенама и анализама поворки које су одржане у протеклом периоду, на обезбјеђивању Поворке поноса ангажован мањи број полицијских службеника него прошле и претходних година. Међутим, ангажован је био оптимални број полицијских службеника који је могао да одговори на полицијске задатке да се указала било каква потреба за интервенцијом.

Службеници Управе полиције ће наставити да активностима из своје надлежности доприносе обезбјеђењу примјене и поштовања људских права и слобода, а посебно вулнерабилних група међу којима је и ЛГБТ заједница.

Поворци поноса присуствовали су директор Управе полиције Веселин Вељовић и начелник Центра безбједности Подгорица Милован Павићевић.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?