Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана радионица „Унапређење дигиталних вјештина у земљама Западног Балкана (WБ6)“

Објављено: 13.11.2018. 20:55 Аутор: м

Министарство јавне управе је у сарадњи са Савјетом за регионалну сарадњу (РЦЦ) организовало радионицу „Унапређење дигиталних вјештина у земљама Западног Балкана (WБ6)” која је одржана 13. новембра у просторијама Привредне коморе. Радионица је одржана у оквиру пројекта „Регионални приступ за побољшање дигиталних вјештина у земљама Западног Балкана“, који финансира Европска унија, а спроводи Савјет за регионалну сарадњу у сарадњи са Центром за информисање и развој (ЦИД).

На радионици је у уводном излагању Бојана Бајић, начелница Дирекције за интероперабилност регистара и нормативне послове у Министарству јавне управе упознала учеснике са тренутном ситуацијом у Црној Гори, стратешким оквиром, као и активностима које се спроводе у циљу унапређења дигиталних вјештина, а које су и препознате Дигиалном агендом за земље Западног Балкана.

Аниса Гјика, представница Центра за информисање и развој, који реализује пројекат „Регионални приступ за побољшање дигиталних вјештина у земљама Западног Балкана“, је упознала учеснике радионице да овај пројекат има за циљ да обезбиједи заједнички оквир за подршку регионалним активностима у даљем развоју дигиталних вјештина у шест земаља Западног Балкана и створи услове за финансијска средства за њихову реализацију. Ове активности ће резултирати препорукама о најбољим праксама ЕУ и поставити основу за националне стратегије у области дигиталних вјештина у земљама Западног Балкана. Препоруке ће бити у складу са приоритетима који су дефинисани у Вишегодишњем акционом плана за регионални економски простор за земље Западног Балкана.

Представници кључних институција задужени за област дигиталних вјештина, имали су прилику да разговарају о актуелној ситуацији и приоритетима у области дигиталних вјештина у Црној Гори.

Радионица је организована у оквиру пројекта „Регионални приступ за побољшање дигиталних вјештина у земљама Западног Балкана“, који финансира Европска унија, а спроводи Савјет за регионалну сарадњу(РЦЦ) у сарадњи са Центаром за информисање и развој (ЦИД).

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?