Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Стварамо боље услове за наше најмлађе

Објављено: 19.11.2018. 19:29 Аутор: Министарство спорта
Министар спорта Никола Јановић одговарао је данас на питања дјеце на ИX засиједању Дјечјег парламента чију је организацију ове године подржало Министарство спорта, у сарадњи са НВО Центар за права дјетета.

Том приликом министар Јановић је истакао да је Министарство спорта финансирало 20 пројеката за изградњу, реконструкцију и адаптацију спортских објеката, од чега је 17 завршено, чиме су значајно унапријеђени услови за бављење спортом, што младим људима омогућава нове спортске садржаје. 

Ministarstvo sporta

Јановић је, такође, казао да Влада Црне Горе и Министарство спорта итекако воде бригу о својим најмлађима, те ће у 2019.години новим рјешењима Закона о спорту, као што је дјечји спорт, помоћи родитељима у плаћању чланарина клубовима и на тај начин омогућити да се њихова дјеца баве спортом и у ситуацији када родитељи нијесу у могућности да им то обезбиједе.

Министар је такође истакао да је значајно унапријеђен школски спорт у који је Министарство спорта по први пут укључило 70 школа и преко 2500 дјеце која се сада у континуитету током школске године баве спортом.
     
Министарство спорта

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?