Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција у Улцињу, Подгорици и Никшићу расвијетлила више кривичних дјела

Објављено: 21.11.2018. 21:45 Аутор: УП
Полицијски службеници Одјељења безбједности Улцињ су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, лишили слободе К.Н. (54) из Косова због постојања основане сумње да је починио кривично дјело изазивање опште опасности. Он је, сумња се, у септембру 2018. године, у Улцињу на локалитету Басбуљук, изазвао пожар којом приликом је дошло до трајног уништења око 1.000 стабала стољетњих маслина и причињена је велика материјална штета. Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужиоцу.

Надаље, службеници ЦБ Подгорица су расвијетлили кривично дјело тешка крађа, и том приликом надлежном тужиоцу за малољетнике поднијели посебан извјештај као допуну кривичне пријаве против два малољетна лица, Д.Д. (15) и М.М. (14), оба из Подгорице. Они су, како се сумња, са Ф.Ц. (13), који је кривично неодговоран због узраста, 30.10.2018. године, дошли до просторија спортске кладионице „Олимп“, ушли у унутрашњост, одгурнули запослену радницу како би ушли иза наплатног пулта и отуђили новац у износу од 265 еура.

Такође, службеници ЦБ Подгорица су лишили слободе Р.А. (21) из Подгорице због сумње да је починио кривично дјело тешка тјелесна повреда на штету А.А. (21) из Подгорице. Полиција је претходно обавјештена од стране запослених у Ургентном блоку КЦЦГ да је на указивање медицинске помоћи примљено једно лице са повредама из насиља. Полицијски службеници су након предузетих мјера и радњи дошли до сумње да је Р.А. физички напао и задао више удараца у предјелу главе и тијела оштећеном А.А. који је том приликом задобио тешке тјелесне повреде у виду фрактуре доње вилице, које су констатоване од стране љекара.

Подгоричка полиција је лишила слободе малољетне Л.К. (17) из Подгорице и А.А. (15) из Берана, због постојања основане сумње да су починили кривично дјело разбојништво и кривично дјело разбојништво у покушају. Они су, како се сумња, са Е.Х. (13) који је кривично неодговоран због узраста, починили кривично дјело разбојништво у покушају на штету „Теа Медица“, на начин што су маскирани и уз пријетњу пиштољем од запослене покушали да отуђе новац, али с обзиром да је регистар каса била закључана у томе нису успјели. Одмах након тога су се упутили до хемијске чистионице „Маx Цлеан“ гдје су, како се сумња, маскирани и уз пријетњу пиштољем од запослене, која је покушала да их спријечи у овој намјери, отуђили извјесну количину новца. Л.К. и А.А. су приведени надлежном тужиоцу уз кривичну пријаву ради даљег поступања. Криминалистичком обрадом, полицијски службеници су дошли до сумње да су Л.К. и А.А. починили три кривична дјела крађа у продуженом трајању. Они су, како се сумња, отуђили два пмв марки „ВW Голф ИИ“ и „Голф ИИИ“ на штету два лица, док су из магацинских просторија маркета „Идеа“, сумња се, отуђили два пакета цигарета вриједности 1.500 еура. О догађају је обавијештен надлежни тужилац за малољетнике који је наложио да се против Л.К. и А.А. поднесе посебан извјештај као допуна кривичне пријаве у редовном поступку за ова кривична дјела.

Службеници ЦБ Никшић су, предузимајући мјере и радње усмјерене на проналазак оружја у илегалном посједу, а са посебним акцентом на контролу безбједносно интересантних лица и чланова организованих криминалних група, пронашли и одузели пиштољ и муницију. Полицијски службеници су контролом возила, којим је управљао М.В. (46) из Подгорице, испод сједишта пронашли и одузели пиштољ марке Црвена Застава ТТ М57 са оквиром у којем се налазило осам комада муницијем у илегалном посједу. Осумњичени је приведен надлежном тужиоцу који је наложио да се оружје и муниција упуте у Форензички центар на вјештачење, након чега ће се изјаснити о квалификацији дјела.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?