Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Састанак Дамјановић-Трпкоски: Заједнички пројекти Црне Горе и Македоније

Објављено: 23.11.2018. 21:27 Аутор: Министарство науке
 Ministarstvo naukeМинистарка науке, др Сања Дамјановић, сусрела се данас, 23. новембра 2018. године, са изванредним и опуномоћеним амбасадором Републике Македоније у Црној Гори, господином Михајлом Трпкоским.

Током састанка размијењене су информације о досадашњој билатералној научној сарадњи Црне Горе и Републике Македоније, која је са обје стране оцијењена као изузетно добра, а размотрене су и могућности за унапређење сарадње, како кроз потенцијално објављивање новог заједничког позива за подношење билатералних научних пројеката, тако и у односу на заједничке активности у на пројекту Међународног института за одрживе технологије на простору Југоисточне Европе (СЕЕИИСТ).

Министарка науке упознала је амбасадора са приоритетним активностима на Припремној фази СЕЕИИСТ пројекта, које су у току, те указала на значај укључења пројекта на Европску мапу пута за истраживачку инфраструктуру (ЕСФРИ).

Амбасадор Републике Македоније, господин Михајло Трпкоски, исказао је задовољство овим сусретом, наглашавајући пуну подршку своје земље даљем развоју билатералних осноса са Црном Гором у сфери науке, истраживања и иновација.

Споразум између Владе Црне Горе и Владе Републике Македоније о научној и технолошкој сарадњи закључен је 22 октобра 2010. године и до сада је, на основу Споразума, реализовано десет (10) заједничких научно-истраживачких пројеката.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?