Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција у Подгорици и Никшићу расвијетлила више кривичних дјела

Објављено: 23.11.2018. 21:30 Аутор: УП
Службеници Центра безбјендости Никшић су, након добијених налаза вјештачења из Форензичког центра, у односу на одбачни пиштољ који је пронађен у августу 2018. године, државном тужиоцу у ВДТ у Подгорици поднијели кривичну пријаву против безбједносно интересантног лица Ј.П. (30) због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољно држање оружја и експлозивних материја. Подсјећамо да су службеници ЦБ Никшић, 26. августа 2018. године, контролисали безбједносно интересантна лица Ј.П, Н.Б, М.Н, М.Л, Б.С. и М.Д. којом приликом су у непосредној близини пронашли одбачени пиштољ марке Црвена Застава цал. 7.65 мм са оквиром у којем се налазило шест комада муниције. Такође, никшићка полиција је претресом просторија које користи Ј.П, 10. септембра 2018. године, пронашла и одузела експлозив, оружје, муницију, уређај за праћење и остала средства намијењена за извршење тешких кривичних дјела. Полиција интензивно трага за Ј.П. који се налази у бјекству. 

Службеници Центра безбједности Подгорица су јуче, спроводећи активности на контроли безбједносно интересантниих, извршили претрес станова и других просторија које користе Д.В. (68) и Н.В. (32), оба из Подгорице. Претресом просторија које користи Д.В. полицијски службеници су пронашли и одузели аутоматску пушку са оквиром, пушку тзв. талијанку и пиштољ марке „ЦЗ М 57“ са оквиром, док су претресом просторија које користи Н.В. пронашли и одузели ваздушну пушку, 36 комада муниције, бибер спреј, лампу, ласер и електрошокер. О догађају је обавијештен државни тужилац у ОДТ у Подгорици који је наложио да се Н.В. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја, док ће се за Д.В. накнадно изјаснити о квалификацији дјела.

Подгоричка полиција је у претходном периоду била успијешна у активностима које се односе на спрјечавања уличне продаје опојних дрога. Полиција је контролом 16 лица пронашла и одузела укупно 20 пвц паковања са садржајем опојне дроге марихуане, два пвц паковања кокаина, четири пвц паковања хероина, три пвц паковања сканка, џоинт и 47 таблете која се налазе на листи опијата. Против једног од ових лица, М.К, је надлежном тужиоцу поднијета кривична пријава због постојања сумње да је починио КД неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. Против осталих лица полиција је поднијела прекршајну пријаву у редовном поступку због прекршаја из Закона о спрјечавању злоупотребе дрога.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?