Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет министарке Дамјановић и амбасадора Чешке Републике у Црној Гори Карелом Урбаном

Објављено: 26.11.2018. 19:56 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo nauke

Министарка науке, др Сања Дамјановић, сусрела се данас, 26. новембра 2018. године, са изванредним и опуномоћеним амбасадором Чешке Републике, господином Карелом Урбаном.

Током састанка размотрене су могућности за потписивање Споразума између Владе Црне Горе и Владе Републике Чешке о научној и технолошкој сарадњи, у циљу успостављења билатералне науне сарадње између двије земље.

Министарка науке је упознала саговорника са приоритетним активностима које реализује Министарство науке, акоје се односе на реализацију Иницијативе за успостављење Међународног института за одрживе технологије Југоисточне Европе (СЕЕИИСТ), израду и финализацију Стратегије паметне специјализације (С3), успостављање првог Научно-технолошког парка у Подгорици, те указала на значај укључења пројекта на Европску мапу пута за истраживачку инфраструктуру (ЕСФРИ) као и о могућностима сарадње у оквиру ЕУРЕКА програма.

Амбасадор Чешке Републике, господин Карел Урбан, исказао је задовољство овим сусретом, оцјењујући да би потписивање Споразума између двије Владе о научној и технолошкој сарадњи подстицало развој истраживачких мрежа и омогућило размјену знања и искустава кроз заједничке пројекте, истраживачима из обје земље. Такође, амбасадор Урбан је нагласио пуну подршку своје земље у даљем напретку Црне Горе у свим програмима међународне сарадње, а које се тичу области науке, истраживања и иновација.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?