Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава новог Споразума о сарадњи са Универзитетом Црне Горе

Објављено: 26.11.2018. 22:19 Аутор: ПР служба

Министарство за људска и мањинска права иницирало је потписивање Меморандума о сарадњи у области људских и мањинских права и заштите од дискриминације са Универзитетом Црне Горе.

Тим поводом, министар Мехмед Зенка састао се данас са ректором Универзитета Црне Горе проф.др Данилом Николићем и његовим сарадницима/ама.

Министарство је у претходном периоду потписало већ један споразум са Универзитетом и савјетима мањинских народа и других мањинских националних заједница у области унапријеђења права припадника и припадница мањина. Сматрајући Универзитет установом која својим вишедеценијским постојањем и радом представља један од најбољих гаранта друштвеног прогреса Црне Горе, Министарство за људска и мањинска права предложило је потписивање споразума о сарадњи у најширој области свог дјеловања.

Министар Зенка казао је да ресор на чијем је челу представља институцију посвећену креирању друштвеног амбијента у којем сваки грађанин и грађанка Црне Горе могу слободно уживати своја права и испољавати своје различитости, поштујући при том Устав и законе државе Црне Горе.

Проф.др Данило Николић изразио је задовољство поводом предметне иницијативе и истакао да се на сваком студијском програму Универзитета Црне Горе одобрава упис по принципу афирмативне акције, што је и била једна од одредби претходног Споразума. Он је изјавио да Универзитет Црне Горе стоји на располагању за све иницијативе које су у складу са регулативом.

Саговорници су се сагласили да ће финализовати текст Меморандума који ће интензивирати и продубити постојећу сарадњу већ наредних дана.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?