Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржано девето засиједање Женског парламента

Објављено: 26.11.2018. 22:44 Аутор: ПР служба

mmpДевето засиједање Женког парламента одржано је данас, а било је посвећено реализацији активности на пољу спрјечавања и сузбијања насиља над женама и насиља у породици, у току трајања глобалне кампање „16 дана активизма против насиља над женама“. Кампања је започела јуче, а трајаће до 10. децембра, Међународног дана људских права.

Министар Зенка одговарао је на питање у вези са дјеловањем у области политичког оснаживања жена како би се укључиле успјешније у све друштвене токове, а посебно у области борбе против дискриминације и насиља над женама.

Према ријечима предсједавајуће Наде Дробњак, предсједница Одбора за родну равноправност у Скупштини Црне Горе  у Црној Гори још увијек постоји висок праг толеранције на насиље над женама. Насиље, како је истакла, не смије да се толерише, него мора да се санкционише. С тим у вези, треба говорити отворено и јавно о овој теми, јер, кад проговоримо, онда смо и ближе рјешењу, сматра предсједница Одбора.

У раду сједнице учествовали/е су представници/е институционалних механизама за област родне равноправности, те чланице женских асоцијација парламентарних партија и осталих сегмената цивилног друштва.

На питања синдикалних активисткиња, представница невладиних организација, парламентарних политичких партија, одговарали су и министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић, државна секретарка Министарства рада и социјалног старања Вукица Јелић и директорица Директората за правосуђе Министарства правде Маријана Лаковић- Драшковић

Министарство за људска и мањинска права

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?