Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Посјета градоначелника Подгорице Министарству економије

Објављено: 26.11.2018. 16:11 Аутор: Министарство економије

“Када јасно дефинишемо циљеве лакше ћемо, заједничким снагама, радити на подизању квалитета живота грађана на територији главног града,” сложили су се министарка економије и  градоначеник Подгорице на данашњем састанку.

Министарка економије Драгица Секулић данас се састала са градоначелником Подгорице Иваном Вуковићем у циљу унапређења даље  сарадње Главног града и Министарства.

Теме које су биле предмет данашњег сусрета односиле су се на бизнис зоне у Главном граду, на пројекат енергетске ефикасности као и на интересовање за градњу соларне електране на Вељем брду.

У контесту разговора о бизнис зонама говорило се о дефинисању оптималних законских оквира који уређују ову област као и о редефинисању постојећих. Министарство економије је у 2016.години донијело Уредбу о бизнис зонама која јасно дефинише модел оснивања, успостављања, управљања, уређивања и попуњавања бизнис зона. С тим у вези, а у циљу превазилажења  потенцијалних препрека, у периоду до краја године  је планирана интензивна сарадња представника Главног града и Министарства економије.

Такође, у току састанка се говорило о пројектима Министарства економије (“Програм енергетске ефикасности у јавним зградама - ЕЕППБ“ и “Пројекат енергетске ефикасности у Црној Гори – МЕЕП“) који укључују примјену мјера енергетске ефикасности у јавним објектима и у оквиру којих је велики број јавних објеката реконструисан.

За изградњу соларне електране на Вељем брду инвеститори већ извјесно вријеме показују интересовање. Тај пројекат би се радио по принципу реализације пројекта СЕ на Бриској Гори, а који се показао као изузетно атрактиван и као такав привукао пажњу репутабилних инвеститора. Такође, овај унапријеђени концепт потврђује исправно вођење политике Владе Црне Горе, а све у циљу повећања запослености, одрживог и ефикасног коришћења природних потенцијала, сигурнијег и квалитетнијег снабдијевања грађана електричном енергијом. Важно је подсјетити да овај концепт подразумијева привлачење инвеститора који су спремни да прихвате тржишни ризик и инвеститцију реализују без финансијских подстицаја.

Градоначелник је покренуо тему гријања у главном граду као и њеном утицају на животну средину и предложио да се у наредном периоду заједнички ради на поправљању тренутне ситуације.

Министарка и градоначелник су поручили да се надају наставку сарадње у наредном периоду и да ће  тимски  радити у циљу обезбјеђивања бољег и квалитетнијег живота грађана у главном граду.

Састанак је одржан у простојијама Министарства економије.

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?