Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар културе Александар Богдановић састао се са апостолским нунцијем Њ. Е. надбискупом Луиђијем Пецутом

Објављено: 27.11.2018. 18:47 Аутор: МКУ

Министар културе Александар Богдановић састао се данас на Цетињу са апостолским нунцијем Њ. Е. надбискупом Луиђијем Пецутом.

MKU

Приликом сусрета министар Богдановић је истакао да Црна Гора и Света Столица имају добру билатералну сарадњу и пријатељске односе, потврђену кроз посјету предсједника Црне Горе, господина Мила Ђукановића поглавару Римокатоличке цркве у Ватикану, папи Фрању, као и кроз посјету државног секретара Свете Столице кардинала Паролинија Црној Гори, реализовану у јуну ове године. Нагласио је да је сарадња у области културне посебно изражена кроз директне контакте са представницима Архива у Ватикану, што је резултирало званичном посјетом Др Јохана Ицкxа Црној Гори.

Апостолски нунције Њ. Е. надбискуп Луиђи Пецуто истакао је да су односи између Свете Столице и Црне Горе на завидном нивоу, оцијенивши да је отварање будуће Нунцијатуре у Црној Гори један од приоритетних пројеката на којем треба радити у предстојећем периоду.

Закључено је да простора за сарадњу има на свим пољима, посебно у области културне размјене која би омогућила да се културна баштина, али и савремено стваралаштво црногорских умјетника представи публици у Ватикану. Као посебно значајни истакнути су пројекти рестаурације културних добара у Старом граду Бару, у оквиру којег је недавно санирана Црква Свете Катарине. Наглашеноје и да ће Министарство културе дати пуну подршку отварању Нунцијатуре у Црној Гори што ће у великој мјери допринијети оснаживању сарадње двије земље.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?