Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство финансија и Савјет за ревизију потписали су Меморандум о разумијевању са Савјетом за унапређење и надзор над ревизијом Републике Македоније

Објављено: 27.11.2018. 20:19 Аутор: министарство финансија
ministarstvo finansija

Делегација Министарства финансија, предвођена државном секретарком,Нином Вујошевић и предсједником Савјета за ревизију Црне Горе, Аном Крсмановић, присуствовала је Министарској конференцији у Бечу у организацији Свјетске банке. 
Тема конференције је подизање свијести о значају реформи финансијског извјештавања и усклађивање са најбољом међународном праксом у областима рачуноводства и ревизије. 
Представници Министарства и Савјета за ревизију искористили су прилику да на маргинама Конференције потпишу Меморандум о разумијевању са Савјетом за унапређење и надзор над ревизијом Републике Македоније. 
Циљ Меморандума је размјена искустава и информација у поступку надзора над ревизијом у Црној Гори и Македонији, подизање квалитета финансијских извјештаја и веће повјерење у квалитет ревизорских извјештаја.

Ministarstvo finansija

На маргинама министарске конференције у Бечу, државна секретарка Нина Вујошевић је учествовала на састанку који су организовали министар финансија Републике Аустрије г-дин Хартвиг Легер и потпредсједник Свјетске банке Сирил Мулер. На састанку на коме су присуствовали представници још 4 земље Западног Балкана се између осталог разговарало о важности пореске за унапређење конкурентности и раст извоза. Такође, истакнута је важност развоја људских ресурса за конкурентност, као и инфраструктурно повезивање у региону са циљем његовог динамичнијег развоја.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?