Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржан почетни састанак за пројекат “Техничка подршка за усклађивање и спровођење правне тековине Европске уније у области унутрашњег тржишта”

Објављено: 27.11.2018. 20:15 Аутор: министарство финансија
27. новембра 2018. године, у просторијама Министарства финансија, Директората за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи, одржан је кицк-офф (почетни) састанак за пројекат “Техничка подршка за усклађивање и спровођење правне тековине Европске уније у области унутрашњег тржишта”. Пројекат је финансиран из Годишњег акционог програма ИПА-е за 2014. годину за Црну Гору (ЦАП 2014) у оквиру инструмената претприступне подршке (ИПА ИИ) и трајаће 24 мјесеца, односно до новембра 2020. године. 

Свеобухватни циљ овог пројекта је олакшавање трговине и развој унутрашњег тржишта у складу са захтјевима правне тековине Европске уније.  

Активности пројекта ће бити усмјерене на остваривање сљедећих резултата:

- Развој стратешког оквира у области тржишног надзора и заштите потрошача;
- Усклађивање националног законодавства са правном тековином ЕУ у Поглављу 1: Слободно кретање робе и Поглављу 28: Заштита здравља и потрошача;
- Јачање административних капацитета Министарства економије и осталих релевантних институција одговорних за спровођење националног законодавства које се односи на Поглавље 1 и Поглавље 28. 

Уговор за реализацију пројекта потписан је са компанијом ИБФ Интернатионал Цонсултинг из Белгије, у конзорцијуму са Еурецна СпА из Италије и СИQ из Словеније. Укупна вриједност уговора је 1.167.400,00 ЕУР, од чега финансирање ЕУ чини 90% а национално кофинансирање 10%. Пројекат ће бити имплементиран путем индиректног управљања средствима ЕУ у Црној Гори, гдје је Директорат за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи Министарства финансија уговорно тијело. 

Почетном састанку су присуствовали представници Министарства финансија и Министарства економије, те представници Делегације ЕУ у Црној Гори. Током састанка, менаџмент пројекта је детаљније представио пројектне активности, а разматран је и оквирни радни план за сљедећи период. 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?