Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Директор Вељовић и амбасадор Вебер: Донација још једна потврда изузетне сарадње црногорске и њемачке полиције

Објављено: 28.11.2018. 21:09 Аутор: УП
UP

Директор Управе полиције Веселин Вељовић је данас са амбасадором Савезне Репулике Њемачке у Подгорици Робертом Вебером потписао Протокол о донацији између Савезног Министарства унутрашњих послова СР Њемачке и Управе полиције МУП-а Црне Горе, којим је њемачка полиција нашој полицији донирала возила и ванбродске моторе вриједне око 380.000 еура.

Потписивању протокола присуствовали су помоћник директора Управе полиције за Сектор граничне полиције Веско Дамјановић и официр за везу Савезне полиције Њемачке Оливер Хас и њихови сарадници.

Овом приликом донирано је 16 моторних возила „Волксwаген” и шест ванбродских мотора „Сузуки” које ће користити наш Сектор граничне полиције у надзору државне границе и превенцији, откривању и спрјечавању кривичних дјела из области прекограничног криминала.

Директор Вељовић је изразио захвалност амбасадору Веберу на вриједној и значајној донацији и казао да је ова активност још једна потврда односа повјерења двије полиција и прије свега садржајне и квалитетне сарадње полиција Црне Горе и Њемачке која је у претходном периоду, спровођењем заједничких акција, дала конкретне резултате. Црногорска полиција је поуздан партнер међународне полицијске сарадње, а наша и њемачка полиција успјешно сарађују како на нивоу криминалистичких полиција и размјене релеватних информација тако и у области рада граничних полиција. Црногорска полиција постиже све боље резултате, а напредак у борби против организованог криминала и међународној полицијској сарадњи препознат је и у недавно објављеном Радном документу Европске комисије о стању у поглављима 23 и 24 у Црној Гори чему је допринијела и континуирана подшка њемачке полиције колегама у црногорској полицији.

Амбасадор Вербер је изразио задовољство због још једне донације нашој полицији и истакао да њемачка и црногорска полиција у континуитету остварују изузетну професионалну сарадњу и да заједничким активностима пружају допринос чувању граница и превенцији и спрјечавању прекограничног и других облика криминала на европском континенту.

Савезна полиција Њемачке је у претходном периоду пружала подршку црногорској полицији у јачању капацитета у борби против криминала, а током ове године црногорској полицији у више наврата донирала је средства и опрему и финансирала обуке у укупној вриједности од око милион еура.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?