Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Мисија ОЕБС-а наставља да подржава рад Министарства културе у измјени медијских закона

Објављено: 30.11.2018. 00:37 Аутор: МКУ
Мисија ОЕБС-а у Црној Гори наставиће да подржава напоре које Министарство културе улаже у процесима измјене свих закона који се тичу рада медија и остаје на располагању да овом Владином ресору пружи сву неопходну помоћ у овом домену, закључено је на састанку министра културе Александра Богдановића и шефице Мисије ОЕБС-а у Црној Гори Марисе Давиет.

Министар Богдановић и амбасадорка Давиет разговарали су о процесима који су у току, а тичу се нацрта медијских закона.

“Коментари које је припремио експерт ОЕБС-а су препоручујући и ни на који начин нису обавезујући за Министарство, већ имају за циљ да олакшају процес усаглашавања ових закона са најбољом међународном праксом”, казала је амбсадорка Давиет.

Министар Богдановић се захвалио шефици Мисије на коментарима и најавио да ће јавна расправа за један нацрт закона бити расписана већ сљедеће седмице.

“Цијенимо подршку коју је Мисија до сада пружила и коју ће наставити да пружа по питању медијских закона. Свакако да ћемо наставити да вас консултујемо до самог краја овог процеса који ћемо, сигуран сам, успјешно финализовати у сљедећој години”, казао је министар Богдановић.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?