Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана ИСА² конференција у Бриселу

Објављено: 29.11.2018. 20:24 Аутор: МЈУ

Конференција ИСА²- повезивање јавних управа, предузец́а и грађана одржана је у организацији Програма ИСА² Европске комисије у Бриселу.

Конференцију је отворила комесар ЕУ за дигиталну економију и друштво, Марија Габриел, која је истакла да је будућност Европе у дигитализацији, те да је ово прилика која се не смије пропустити, упркос изазовима које дигитална транаформација доноси и истакла да јавне администрације имају кључну улогу у имплеменатацији Јединственог дигиталног тржишта.

Комесарка Габриел је истакла да је ЕУ први објединила све дигиталне иницијативе у један велики програм ЕУ посвећен дигитализацији и програм Дигитална Европа (Дигитал Еуропе Програм) ће имати буџет у износу од 9.2 милијарди еура.

На конференцији која је окупила професионалце из јавних управа у земљама ЕУ и институцијама ЕУ, као и приватном сектору учествовала је и представник Министарства јавне управе, Мирјана Беговић, начелник Дирекције за развој електронских сервиса.

Први дио Конференције био је посвећен најзначајнијим пројектма и активности који су реализовани претходне двије године, а који се прије свега ослањају на широку имплементацију европског оквира интероперабилности ЕИФ. Представници земаља чланица представили су најзначајније примјере добре праксе.

Други дио конференције био је посвећен плановима за наредне двије године, али и поглед на будућност  Програма ИСА²  након 2020.године.

На конференцији су посјетиоци имали прилику да се на 17 штандова детаљније упознају са пројектима и њиховом примјеном у приватном и државном сектору.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?